In 2016 werd de eerste Animal Rights March georganiseerd in Londen door de dierenrechten organisatie Surge. Zo'n 2,500 mensen kwamen hier op af en in 2017 waren dit er ruim 5000. Wij zagen de beelden hiervan en dachten "Dit willen wij in Nederland ook!"


waarom?

Wij vinden het belangrijk ons uit te spreken tegen elke vorm van het gebruiken, misbruiken en uitbuiten van dieren. Dit kan je elke dag doen en ook online, maar samenkomen en aan de rest laten zien en horen met hoevelen wij zijn werkt ontzettend inspirerend. En ook voor ons zelf is het fijn om samen te komen en zo veel gelijkgestemden te zien. Mensen die geloven in een gelijke, rechtvaardige en liefdevolle toekomst voor alle bewoners van de wereld.

HOE?

Door een stad een vooraf gekozen route te lopen en ons in persoon te laten zien en horen en het daarna massaal online en in onze omgeving te delen. Met borden, vlaggen, banners, shirts en al het andere dat de aandacht trekt en duidelijk laat zien waarom wij er zijn. 

ONs doel

Elk jaar de march groter, beter en leuker te laten worden tot uiteindelijk het helemaal niet meer nodig is om te marchen en de andere dieren op deze wereld leven in vrijheid ♥


Niet iedereen zit op social media. En je kunt wel online zien dat iemand veganist is, maar de boodschap is duidelijker als ze allemaal samenkomen in persoon.
Het is veel indrukwekkender.
— Amadesha Assie

WAT HEBBEN WE BEREIKt

  • Ruim 1200 aanwezigen
  • Aandacht voor de dieren die lijden
  • Bewustzijn over dierenrechten
  • Een positief beeld naar de wereld
  • Gevoel van samenhorigheid
  • Duidelijke informatie over veganisme