Hoe kan ik actief zijn?

Er zijn allerlei organisaties die je kan steunen en acties waar je aan mee kan doen. Ondertussen hebben we in Nederland (en ook België) van o.a. Earthlings, The Save Movement, Anonymous for the Voiceless, Bite Back, Burning Souls en vele anderen vrijwel wekelijks wel ergens een actie in het land. Maar wat past bij jou?

 
 
Earthlings.nl

Earthlings.nl

EARTHLINGS.NL

Earthlings.nl is een grassroots DIY dierenrechten actiegroep opgericht door Pascal Thomasse en David Harley. Zij zijn geinspireerd door The Earthlings Experience, uit Londen. Hun doel? Met behulp van laptops en tablets laten zij beelden zien van dagelijkse misstanden uit de intensieve vee-industrie. De beelden die getoond worden zijn undercover gemaakt door de organisatie Animal Rights. Deze beelden komen uit België en Nederland. De hoop is het publiek bewust te maken wat er schuilt achter vlees, vis, ei, melk, en andere dierlijke producten. Ter ondersteuning om een veganistische levensstijl te promoten delen wij flyers en brochures uit

 
Animal Rights NL & BE

Animal Rights NL & BE

ANIMAL RIGHTS

Animal Rights is een 100% dierenrechtenorganisatie. Voor hun telt: elk dier is een individu, met recht op leven en welzijn. Dieren hebben -net als mensen- een breed scala aan emoties en gevoelens. Het is een stichting in Nederland en een vereniging zonder winstoogmerk (vzw) in België. Sinds 2015 voeren zij de volgende campagnes: Weg met bontBan de jachtStop de slacht, en Vervang dierproeven. Je kan ze helpen met een eenmalige of maandelijkse donatie en ze kunnen altijd vrijwilligers gebruiken!

 
Save Movement - The Netherlands

Save Movement - The Netherlands

Save Movement The Netherlands

De 'Save Movement' is een beweging die wereldwijd actief is en die sinds 2017 ook in Nederland te vinden is. Activisten komen bij slachthuizen samen en wachten daar de vrachtwagens en trailers op die vol zitten met veedieren die hun vroegtijdige dood tegemoet gaan. Het concept is dat je getuigen bent van hun lijden en dat je deze dieren voor hun dood waarschijnlijk hun enige moment van liefde geeft. Bijvoorbeeld door ze aan te raken, water te geven of tegen ze te praten/zingen. Door dit te doen en veelal online te delen is de hoop dat mensen bewust worden van het lot van bio-industriedieren, mensen te helpen de keuze voor veganisme te maken en rechtvaardigheid te krijgen voor de dieren in de toekomst.

 
Anonymous for the Voiceless

Anonymous for the Voiceless

ANONYMOUS FOR THE VOICELESS NL

Anonymous for the Voiceless is een dierenrechten organisatie die zich specialiseert in straat activisme. Dit doen ze door volledig gekleed in het zwart met maskers op een vierkant te vormen genaamd the Cube of Truth. De mensen in deze cube houden borden en schermen vast waarop de waarheid over het leven en de dood van onder andere de dieren in de industrieën die ze houden voor "eten". Daaromheen zijn out-reachers, mensen zonder maskers die het gesprek aan gaan met het publiek en ze via deze weg alle informatie geven om de keus voor een veganistische leven te maken. 

 
Bite Back

Bite Back

BITE BACK

Bite Back is een dierenrechtenorganisatie die onder andere tot doel heeft om zowel regionaal, nationaal als internationaal campagne te voeren voor de rechten, de noden, het welzijn, en de vitale belangen van dieren, en dit door middel van geweldloze actie. Met publieksgerichte campagnes informeren ze mensen op straat, in scholen, op festivals maar ook via sociale media, over de belangen en de rechten van dieren en begeleiden hen om keuzes te maken die het verschil betekenen voor dieren. Je kan Bite Back steunen met een eenmalige donatie, door lid te worden of je aan te melden als vrijwilliger.

 
NVV

NVV

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV)

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) is een ledenvereniging en telt momenteel zo’n 2.975 leden (april 2018). De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van een veganistische leefwijze en het beëindigen van de exploitatie van dieren. De vereniging promoot de vegan lifestyle via onder meer hun website, een maandelijkse nieuwsbriefFacebookTwitterInstagram en campagnes en projecten zoals Melk, je kan zonder!, de VeganChallengeVEGAN MagazineVegan Wiki en Vegan Friendly.  De NVV is de vertegenwoordiger van het officiële Vegan Keurmerk van de The Vegan Society in Nederland. Je kan lid worden, een donatie doen of vrijwilliger worden.